in

Mark Rutte zegt dat je gewoon niet moet reizen naar Turkije

Rutte noemt Corendon ‘onverantwoord’ en ook minister Blok heeft de reisorganisatie aangesproken op hun initiatief, “Je mag vliegreizen naar Turkije aanbieden als je denkt veel klanten te hebben die een noodzakelijke reis moeten maken. Maar dit zijn natuurlijk vakantiereizen en dat moet je gewoon niet doen.” aldus de premier, die ook nadrukkelijk heeft toegevoegd dat reizigers die naar Turkije reizen voor een vakantie problemen kunnen krijgen met hun verzekering.

Premier Rutte wilde nog één keer duidelijk maken dat vakantie in Turkije niet ‘verstandig’ is, “Vakantiereizen naar Turkije moet je gewoon niet doen.” zegt hij.

Corendon heeft besloten om de vluchten naar Antalya, Bodrum en Dalaman te hervatten na overleg met de Turkse autoriteiten. De reisorganisatie zegt “het aantal coronabesmettingen in die gebieden zijn zeer laag”, en ook wordt er benadrukt dat er strikte protocollen gelden op Turkse vliegvelden en in de toeristische hotels, “om de gezondheid van de gasten te waarborgen.”

“De medische voorzieningen in de toeristengebieden in Turkije staan verder op een hoog niveau.” aldus de reisorganisatie. Corendon meldt ook dat de Nederlandse ziektekostenverzekering in Turkije gewoon geldig is in het geval dat een vakantieganger besmet raakt met het coronavirus.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Het rapport over (on) zichtbare invloed in Nederlandse moskeeën : Feit of Fabel?

419 nieuwe coronabesmettingen en 8 doden in Spanje