in

Mark Rutte : Volledige lockdown is nog steeds mogelijk

Rutte zei dat alle opties nog op tafel lagen, ondanks de verklaring van minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge op dinsdagavond, dat de gedeeltelijke lockdown verlengd zou worden tot na de aanvankelijke periode van vier weken.

“Hebben we besloten of het maatregelenpakket wordt verlengd tot na half november? We hebben nog geen besluit genomen.” zei Rutte tijdens het debat op woensdagmiddag.

De huidige maatregelen, waaronder de sluiting van alle cafés, bars en restaurants, een verbod op de verkoop van alcohol na 20 uur en een limiet van drie bezoekers per huishouden per dag, vertegenwoordigen het “ernstige” niveau op de risicoschaal van de overheid, één stap lager dan volledige uitsluiting.

Rutte zei dat een volledige lockdown niet uitgesloten was, ook al begonnen de cijfers af te vlakken, “om de daling van de gevallen te versnellen.”

“Maar de vraag is welk effect dat heeft op de economie en de geestelijke gezondheid van mensen”, voegde hij eraan toe.

Oppositiepartijen pleitten voor onmiddellijke intensivering van de lockdown-maatregelen om de druk op de zorg te verlichten. “De feiten stellen dat we niet kunnen wachten, we moeten actie ondernemen”, zei PvdA-leider, Lodewijk Asscher.

Maar Rutte stelde dat het niet zou leiden tot een lagere besmettingspiek. “Hier is geen snelle oplossing.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

15-jarige Celine uit Berghem is vermist en mogelijk in levensgevaar

Covid-19 ziekenhuisopnames zullen naar verwachting de eerste golf overschrijden