in

Mark Rutte : Te vroeg om te zeggen of de maatregelen effect hebben

Het aantal positieve testen dat in de laatste 24 uur tot en met vrijdagochtend bij het RIVM zijn gemeld is voor het eerst boven de 10 duizend, “en dat zijn er nog steeds veel te veel”, aldus Rutte.

“Er is een sterke stijging in het aantal gevallen in heel Europa, en er is geen reden voor feest in Nederland”, zei Rutte. De gedeeltelijke lockdown maatregelen, waaronder de sluiting van alle cafés en bars, zijn echter acht dagen geleden effectief begonnen en “we kunnen de impact van de nieuwe maatregelen nog niet zien”, zegt Rutte, die benadrukt dat het nog te vroeg daarvoor is.

Rutte zei dat ambtenaren de situatie volgende week opnieuw zullen beoordelen en dat alle scenario’s op tafel liggen. “We sluiten niets uit”, antwoordde Rutte toen hij werd aangedrongen op de mogelijke invoering van een avondklok.

Het sluiten van scholen zou een veel te grote impact hebben op de samenleving en staat niet bovenaan de lijst van waarschijnlijke nieuwe maatregelen, “evenals het sluiten van verpleeghuizen”, aldus de premier.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer dan 10 duizend nieuwe coronabesmettingen gemeld

16-jarige maaltijdbezorger neergestoken in Zaandam