in

Mark Rutte dringt aan : Houd u aan de avondklok

Premier Mark Rutte heeft een beroep gedaan op alle Nederlanders om zich aan de avondklok te houden, terwijl de juridische situatie wordt opgehelderd.

Rechters in Den Haag oordeelden dinsdagochtend dat de avondklok per direct moet worden opgeheven vanwege de impact op de persoonlijke vrijheid. De zaak werd aangespannen door de anti-corona campagnegroep ‘Viruswaarheid’, die sinds het begin van de pandemie een reeks rechtszaken tegen het overheidsbeleid heeft aangespannen.

“We blijven ons grote zorgen maken over de gemuteerde variant, en de avondklok is ingevoerd om ervoor te zorgen dat het besmettingspercentage niet weer omhoog gaat”, aldus Rutte. “We hebben de avondklok echt nodig”.

“Als de wettelijke basis voor de avondklok niet klopt, wil dat niet zeggen dat we er geen nodig hebben”, zei Rutte tegen verslaggevers op een haastig georganiseerde persconferentie. “De avondklok is een middel om een doel te bereiken, en dat is om het virus zoveel mogelijk onder controle te houden.”

Het kabinet werkt nu aan aanvullende noodwetgeving om de avondklok in de wet te verankeren, maar minister van Justitie, Ferd Grapperhaus, vertelde verslaggevers dat hij hoopt dat het beroep voldoende zal zijn.

Bovendien zal er later op de dag een spoedhoorzitting plaatsvinden om te beslissen of de avondklok in afwachting van het beroep moet blijven gelden. Vrijdag wordt het formele beroep behandeld.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De avondklok moet per direct worden opgeheven

Moskee in Frankrijk opent deur voor daklozen