in ,

Mark Rutte : Blijf thuis met Oud & Nieuw

Premier Mark Rutte heeft opnieuw een oproep gedaan om mensen thuis te houden tijdens de nieuwjaarsfeesten, waarbij hij de urgentie benadrukt in ziekenhuizen die te maken hebben met een gestaag toenemend aantal coronapatiënten.

“Mensen moeten zich aan alle regels houden, en dat betekent niet meer dan twee gasten en geen vuurwerk”, aldus Rutte.

“Het was geweldig dat we begin dit jaar allemaal klapten voor de zorg, maar als je echt wilt helpen, houd je dan aan de regels en steek geen vuurwerk af,” zei Rutte. “En dit is een dringende oproep aan het hele land.”

Woensdagavond heeft de politie weer twee illegale feesten moeten stoppen, één met zo’n 140 mensen in een kantoorpand in Hoofddorp, en een andere met zo’n 40 gasten in het Limburgse Tegelen.

Ambtenaren zijn bezorgd dat de nieuwjaarsviering, die in Nederland traditioneel met vuurwerk wordt gevierd, uit de hand kan lopen. Vuurwerk is verboden om te voorkomen dat mensenmassa’s zich verzamelen en het risico op letsel te verkleinen. In sommige gebieden is het politieverlof geannuleerd.

Om mensen aan te moedigen thuis te blijven, hebben verschillende lokale autoriteiten online feesten georganiseerd die gericht zijn op jongeren en heeft de overheid € 1 miljoen geïnvesteerd in het digitale evenement Goodbye 2020, dat 40 livestreams biedt met zo’n 250 artiesten.

Een andere Nederlandse traditie, de oudejaarsconferentie of recensie van het jaar en uitgevoerd door vooraanstaande komieken, gaat dit jaar door, ook al zijn theaters allemaal gesloten. Joep van ‘t Hek zal zijn show uitvoeren op NPO1 vanaf 22.30 uur terwijl Comedy Central de show Raspopulist van Javier Guzman zal presenteren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ziekenhuis Amsterdam opent derde ICU om stijging van coronapatiënten op te vangen

Jaap van Dissel : Geen versoepelingen tot februari