in

‘Maniak van Angarsk’ vermoordde geen 22, maar 78 vrouwen

De voormalige Russische politieman Mikhail Popkov, die al levenslang in de cel zit voor de moord op 22 vrouwen, is schuldig bevonden aan nog eens 56 moorden. Een rechtbank in het Siberische Irkoetsk achtte hem daaraan schuldig.

Popkov doodde de vrouwen tussen 1992 en 2007. In 2015 werd hij al veroordeeld voor de moord en verkrachting van 22 vrouwen. Vervolgens bekende hij nog eens 59 moorden, maar de politie kan van drie van die moorden geen bewijzen vinden. Zijn slachtoffers waren in de leeftijd van 18 tot 50 jaar.

Steekwonden

Hij zei dat hij hen ‘ter dood had veroordeeld’ zodra ze ermee instemden om een drankje met hem te drinken, aldus de aanklager. Popkov begeleidde deze vrouwen naar huis en hielp sommigen zelfs door hun tassen te dragen. “Hij hield duidelijk van moorden. Sommige slachtoffers hadden 145 of zelfs 170 steekwonden.”

Popkov werd de ‘weerwolf’ genoemd vanwege zijn vermogen om bij de politie te blijven werken terwijl hij zijn slachtoffers verkrachtte en vermoordde. Ook wordt hij de ‘Maniak van Angarsk’ genoemd.

‘Straten schoonmaken’

Hij beweerde dat zijn doel was ‘de straten van Siberische steden schoon te maken van immorele vrouwen’.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Treinverkeer in Duitsland plat vanwege stakingen

Jonge militair die drugshandel moest bestrijden, aangehouden met drugs op zak