in

Man klaagt ouders aan voor ‘geboorte zonder toestemming’

Een 27-jarige Indiaanse man wilt zijn ouders aanklagen voor zijn geboorte, zonder zijn toestemming.

Mumbai-zakenman, Raphael Samuel, vertelde de BBC dat het verkeerd is om kinderen op de wereld te brengen, omdat ze dan levenslang moeten lijden.

Samuel begrijpt natuurlijk dat onze toestemming niet kan worden gevraagd voordat we worden geboren, maar benadrukt dat “het niet onze beslissing was om geboren te worden”.

Hij is van mening, omdat we niet hebben gevraagd om geboren te worden, moeten we de rest van ons leven worden betaald om te leven.

Een dergelijke vraag kan binnen elk gezin een breuk veroorzaken, maar Samuel zegt dat hij het goed kan vinden met zijn ouders (beiden zijn juristen) en ze lijken heel deze gebeurtenis humoristisch te vinden.

In een verklaring lichtte zijn moeder, Kavita Karnad Samuel, haar reactie toe op “de recente ontreddering die mijn zoon heeft gecreëerd”.

“Ik moet het lef van mijn zoon bewonderen om zijn ouders voor de rechter te brengen, wetende dat we beiden advocaten zijn en als Raphael een rationele verklaring zou kunnen vinden over hoe we zijn toestemming zouden kunnen hebben om geboren te worden, zal ik mijn schuld accepteren.” aldus Kavita Karnad Samuel.

Het geloof van Samuel is geworteld in wat anti-natalisme wordt genoemd – een filosofie die stelt dat het leven zo vol ellende is dat mensen onmiddellijk moeten stoppen met de voortplanting.

Dit, zegt hij, zou geleidelijk de mensheid geleidelijk van de aarde afbouwen en dat zou ook zo veel beter zijn voor de planeet.

“Het heeft geen zin voor de mensheid. Zo lijden veel mensen. Als de mensheid uitgestorven is, zouden aarde en dieren gelukkiger zijn. Ze zullen zeker beter af zijn. Er zal ook geen mens lijden. Het menselijk bestaan is totaal zinloos.”

Een jaar geleden creëerde hij een Facebook-pagina, Nihilanand, met posters waarop zijn afbeeldingen te zien zijn met een enorme valse baard, een oogmasker en anti-natalistische boodschappen zoals, “Is het brengen van een kind naar deze wereld en het dwingen om een carrière te hebben, ontvoering en slavernij?” Of, “Je ouders hadden je in plaats van een speeltje of een hond, je bent ze niets schuldig, je bent hun entertainment.”

Samuel zegt dat hij voor het eerst anti-natalist gedachten had toen hij vijf was.

“Ik was een normaal kind, op een dag was ik erg gefrustreerd en wilde ik niet naar school gaan, maar mijn ouders vroegen me steeds om te gaan. Dus ik vroeg hen, ‘Waarom hebben jullie mij gekregen?’ En mijn vader had geen antwoord, ik denk dat als hij had kunnen antwoorden, ik misschien niet zo had gedacht.”

Terwijl het idee groeide en vorm kreeg in zijn geest, besloot hij om het zijn ouders te vertellen. Hij zegt dat zijn moeder “heel goed” heeft gereageerd en dat ook papa “aan het opwarmen is” voor het idee.

“Mama zei dat ze wenste dat ze me had ontmoet voordat ik werd geboren en dat ze me zeker niet zou hebben gehad als ze dat deed,” zegt hij lachend en voegt eraan toe dat ze de reden in zijn betoog wel ziet.

“Ze vertelde me dat ze vrij jong was toen ze me had en dat ze niet wist dat ze een andere optie had, maar dat is wat ik probeer te zeggen – iedereen heeft de optie.”

In haar verklaring zei zijn moeder ook dat het oneerlijk was om zich te concentreren op een “stukje waar hij in gelooft”.

Zijn geloof in anti-natalisme, zijn zorg voor de last van de hulpbronnen van de aarde als gevolg van nodeloos leven, zijn gevoeligheid voor de pijn die onbewust door kinderen wordt ervaren tijdens het opgroeien en er is nog veel meer spijtig genoeg vergeten.

Ik ben heel blij dat mijn zoon is uitgegroeid tot een onbevreesde, onafhankelijk denkende jonge man, hij zal zeker zijn weg naar geluk vinden.”

Samuel zegt dat zijn beslissing om zijn ouders voor de rechter te dagen alleen gebaseerd is op zijn overtuiging dat de wereld een veel betere plek zou zijn zonder menselijke wezens erin.

Dus zes maanden geleden, op een dag bij het ontbijt, vertelde hij zijn moeder dat hij van plan was om haar aan te klagen, “Ze zei dat dat prima is, maar verwacht niet dat ik je rustig hou, ik zal je voor de rechtbank vernietigen.” Samuel is nu op zoek naar een advocaat om zijn zaak te behandelen, maar tot nu toe heeft hij niet veel succes gehad.

“Ik weet dat het wordt weggegooid omdat geen enkele rechter het zou horen, maar ik wil wel een zaak indienen omdat ik iets wil zeggen.”

Zijn Facebook-berichten hebben ook veel reacties getrokken, “sommige positieve, maar meestal negatieve” met sommigen die hem zelfs adviseerden om “jezelf te doden”. Hij heeft ook bezorgde moeders die hem vragen wat er zou gebeuren als hun kinderen zijn berichten zien.

“Sommigen gaan met mij in een logisch debat, sommigen zijn beledigd en sommige mensen zijn beledigend tegenover mij. Aan degenen die mij ‘pesten’, laten ze maar, maar ik hoor ook van velen die beweren dat ze me steunen, maar dit niet publiekelijk kunnen zeggen om welke reden dan ook.” zegt hij.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen overheidsgeld voor Formule 1

Lichaam uit vliegtuigwrak blijkt voetballer Emiliano Sala