in

Man gearresteerd na doodsteken van Amerikaanse student in Nederland

Sarah Papenheim had een vriend dagen vóór haar dood een sms gestuurd met het bericht dat haar kamergenoot dreigde mensen te vermoorden.

Een Amerikaanse psychologie student die dood is gestoken in haar flat in Nederland, had zes dagen voor haar dood een vriend in de Verenigde Staten een sms gestuurd waarin stond dat haar kamergenoot drie mensen dreigde te vermoorden.

Sarah Papenheim (21) vertelde haar vriend dat ze naar de politie zou gaan. De vriend, die vrijdag de sms-berichten met The Associated Press heeft gedeeld, weet niet zeker of ze dat ooit heeft gedaan.

“Ik maakte me zorgen.” zei Papenheims vriend, Adam Pryor, over het ontvangen sms op 6 december. “Ze zei dat ze naar de politie zou gaan. Het voelde niet alsof ze in gevaar was.”

Papenheim, geboren in Minnesota, werd woensdag doodgestoken in haar appartement bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar ze sinds 2016 studeerde. De politie kwam ter plekke na een melding van een ruzie en probeerde Papenheim nog te redden maar het was al te laat.

Een 23-jarige man werd dezelfde dag gearresteerd op een treinstation in Eindhoven. Zijn identiteit is niet vrijgegeven, maar op vrijdag verscheen hij voor een onderzoeksrechter in een gesloten hoorzitting. De rechter besloot hem nog twee weken vast te houden terwijl het onderzoek voortgaat.

In haar sms-berichten van 6 december aan Pryor, was Papenheim ongelukkig en ze liet zich uit over fulltime werken en fulltime naar school gaan. Ze zei toen “Mijn kamergenoot vertelde me dat hij 3 mensen zal vermoorden. Dus ik moet naar de politie.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Oproep premier Rutte: ‘Kom naast ons staan in plaats van tegenover ons’

Ayhan Tonca lijsttrekker voor DENK in Europa