in

Man (78) overleden omdat 2 ziekenhuizen geen plek hadden

Op 16 oktober moest het slachtoffer naar de spoedeisende hulp, maar hij kon nergens terecht, omdat alle bedden bezet waren, als gevolg van het coronavirus, zo meldt het programma. Na twee ziekenhuizen, werd het slachtoffer gereden naar een derde ziekenhuis waar hij eindelijk wel terecht kon, maar hij is kort daarna overleden.

Of het slachtoffer ook is overleden aan gevolgen van de lange zoektocht naar een ziekenhuisbed is niet duidelijk, “Maar geholpen heeft het natuurlijk niet”. zegt de dochter. “Mijn vader was 78 jaar oud en had een prima gezondheid. Hij werkte nog in een supermarkt, met heel veel plezier. Het is voor ons moeilijk te bevatten dat hij er niet meer is en dat we geen afscheid konden nemen. Hij is alleen gestorven.”

Ondanks de, twee weken geleden ingezette coronamaatregelen, hebben ziekenhuizen nog steeds te maken met het ‘slechts scenario’, wanneer het komt op aantal coronapatiënten. Reguliere zorg, zoals een hartaanval of andere klachten, worden door meerdere ziekenhuizen op ‘wacht’ gezet en krijgen geen voorrang.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Heineken kan niks tegen Coronacrisis : Honderden banen geschrapt op hoofdkantoor

15-jarige Celine uit Berghem is vermist en mogelijk in levensgevaar