in

‘Malek F. is een extremist zonder spijt.’

Het Openbaar Ministerie (OM) laat in een verklaring weten dat de 32-jarige man die vijf mensen neerstak in Den Haag, geen spijt heeft van zijn daden. Alles wat hij deed kwam van Allah, volgens de verklaring van de 32-jarige Malek F.

De verdachte, Malek F. blijft ook ontkennen dat hij banden heeft met een terroristische groep en zal maandag niet aanwezig zijn op de zitting. Het OM laat weten dat de daad van Malek F. is ontstaan vanuit een extremistische, maar geen terroristische motief. Hij is nooit lid geweest van een terreurorganisatie maar maakte een radicalisering mee en keurde het gebruik van geweld goed.

Hij gelooft dat hij handelde in de naam van Allah en volgens een journalist van De Telegraaf, was hij geshockeerd toen bleek dat een van zijn slachtoffers moslim was.

De raadsman van Malek F., Job Knoester benadrukt dat F. ernstig in de war was toen hij de mensen in Den Haag neerstak en heeft vraagtekens bij de schoten die zijn gelost tijdens zijn aanhouding. Volgens Knoester lag F. al op de grond en was het al duidelijk dat hij geen wapen meer had. De laatste schot op zijn arm was niet alleen maar onnodig maar ook levensgevaarlijk en de raadsman wilt dat de betrokken agenten worden ondervraagd.

Bron : Nu.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Nintendo 64 Classic Mini te zien op gelekte foto’s’

De Oranje Leeuwinnen gaan naar de play-offs