Macron’s partij lijdt groot verlies in Franse peilingen

Macron’s partij lijdt groot verlies in Franse peilingen

De regeringspartij van de Franse president, Emmanuel Macron heeft op zondag een grote nederlaag geleden bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Turkije stuurt medische hulp naar Servië
Buren en kennissen over Ergün S. : “Hij gebruikte veel drugs.”
KLM vliegt voorlopig niet boven Iran en Irak

Volgens de exitpolls verloor de Republic on the Move (LREM) -partij in grote steden, terwijl Europe Ecology, de Groene partij (EELV) won in Lyon, Bordeaux, Straatsburg, Poitiers, Besancon en Marseille.

Ongeveer 16,5 miljoen in aanmerking komende kiezers in ongeveer vijfduizend steden en dorpen brachten hun stem uit bij stembureaus nadat de eerste ronde geen doorslaggevend resultaat had opgeleverd. Iedereen moest gezichtsmaskers dragen en hun eigen pennen meenemen om het risico op besmetting te verminderen.

In de eerste en tweede ronde zijn in totaal 34.967 burgemeesters en loco-burgemeesters gekozen.

Ongeveer 60 procent van de kiezers hebben geen gebruik gemaakt van hun recht om te stemmen, dit is een historisch record. Het onthoudingspercentage bedroeg in de tweede ronde van 2014 slechts 37,87 procent.

Premier Edouard Philippe versloeg een communistische uitdager voor het kantoor van de burgemeester in Le Havre met 58,83 procent van de stemmen.

De Turkse politicus Metin Yavuz werd verkozen tot burgemeester van Valenton in de zuidoostelijke buitenwijken van Parijs. Volgens de niet-officiële resultaten ontving Yavuz 52,37 procent van de stemmen.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0