in

Macron stelt hervormingen voor ‘Europese vernieuwing’

De Franse president, Emmanuel Macron, heeft maandag een reeks hervormingen binnen de Europese Unie voorgesteld vóór de EU-verkiezingen in mei.

“Over een paar weken zullen de Europese verkiezingen bepalend zijn voor de toekomst van ons continent.” schreef Macron in een opiniestuk dat in heel Europa werd gepubliceerd, “Nooit, sinds de Tweede Wereldoorlog, is Europa zo essentieel geweest, en tegelijk is Europa nog nooit zo in gevaar geweest.” schreef hij.

De volgende verkiezingen voor het Europees Parlement vinden plaats tussen 23 en 26 mei.

Macron noemde Brexit als de crisis van Europa “die niet heeft gereageerd op de behoeften van haar bevolking ter bescherming tegen de grote schokken van de moderne wereld”.

“Het symboliseert ook de Europese valluik. De valluik maakt geen deel uit van de Europese Unie. De valluik zit in de leugen en de onverantwoordelijkheid die het kan vernietigen. Wie heeft de Britse bevolking de waarheid verteld over hun toekomst na de Brexit?” aldus Macron.

Macron benadrukte de noodzaak om “de vorm van onze beschaving in een veranderende wereld, politiek en cultureel opnieuw uit te vinden.”

“Het is het moment voor Europese vernieuwing.” zei hij, “Weersta de verleiding van isolatie en verdeeldheid. Ik stel voor dat we deze vernieuwing samen bouwen rond drie ambities: vrijheid, bescherming en vooruitgang.”

Hij stelde voor een Europees agentschap voor de bescherming van democratieën op te richten dat elke lidstaat, Europese deskundigen zal bieden om hun verkiezingsproces tegen cyberaanvallen en manipulatie te beschermen.

“In dezelfde geest van onafhankelijkheid moeten we ook de financiering van Europese politieke partijen door buitenlandse mogendheden verbieden. We zouden Europese regels moeten hebben die alle aanzetten tot haat en geweld van internet verbannen, omdat respect voor het individu de basis is van onze beschaving van waardigheid.” zei hij.

Macron riep ook op tot een heroverweging van het Schengengebied en zei, “Iedereen die erbij wil horen, moet zich houden aan de verplichtingen van verantwoordelijkheid (strenge grenscontroles) en solidariteit (één asielbeleid met dezelfde acceptatie- en weigeringsregels)”.

“We zullen een gemeenschappelijke grensmacht en een Europees asielkantoor nodig hebben, strenge controleverplichtingen en Europese solidariteit waaraan elk land zal bijdragen onder het gezag van een Europese Raad voor Interne Veiligheid.” aldus Macron.

“Het is aan jou om te beslissen of Europa en de waarden van vooruitgang die het belichaamt meer zijn dan alleen maar een voorbijgaande episode in de geschiedenis. Dit is de keuze die ik voorstel: samen de weg naar Europese vernieuwing in kaart brengen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Zelfrijdende auto’s herkennen mensen met donkere huidskleur niet’

CBS: zzp’er loopt grootste risico onder armoedegrens te belanden