in

Macron roept Turkije op om ‘verantwoordelijke dialoog’ te heropenen

“In Ajaccio hebben we een duidelijke boodschap naar Turkije gestuurd, laten we een verantwoordelijke dialoog heropenen, te goeder trouw, zonder naïviteit. Deze oproep is nu ook die van het Europees Parlement. Het lijkt te zijn gehoord. Laten we verder gaan.” zei Macron in een Turkse tweet op zijn officiële Twitter-account.

Turkije beschuldigde Macron op vrijdag, van het toevoegen van brandstof aan het vuur in de oostelijke Middellandse Zee, en het moeilijker maken om problemen op te lossen.

In een exclusief interview met het Britse Channel 4 News, zei de Turkse minister van Defensie, Hulusi Akar, dat de Franse president probeert de rol op zich te nemen van Napoleon die twee eeuwen geleden stierf, “maar Macron is hier niet sterk genoeg voor”.

Akar zei dat Macron een aantal rollen probeert te spelen in het oostelijke Middellandse Zeegebied om zijn problemen in Frankrijk te verhullen.

Hij benadrukte dat Turkije zijn rechten en belangen verdedigt en herinnerde iedereen dat Turkije, ongeveer 2.000 kilometer kustlijn heeft in de oostelijke Middellandse Zee.

Met betrekking tot de houding van de EU ten aanzien van deze kwestie, zei Akar dat de EU niet bijdraagt aan de oplossing en deel uitmaakt van de impasse.

Hij zei dat de EU geen enkele autoriteit heeft om regels vast te stellen of te wijzigen, of grenzen te trekken in het oostelijke Middellandse Zeegebied.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Erdogan spreekt Griekenland toe : Laten we diplomatie een kans geven

Vrouw valt uit rijdende auto, terwijl ze Snapchat video filmt