Flower
Macron : “Onthoofding in Parijs was islamistische, terroristische aanslag”

Macron : “Onthoofding in Parijs was islamistische, terroristische aanslag”

Een leraar werd vrijdagmiddag onthoofd in een straat nabij Parijs nadat hij een klassendiscussie had gehouden met middelbare scholieren over cartoons van de profeet Mohammed.

Turkse universiteit komt met een oplossing voor patiënten met ademhalingsproblemen
Drogisterijen vragen iedereen nogmaals om niet te hamsteren
Kappers verhogen hun prijzen

De vermoedelijke moordenaar, die gewapend was met een mes en een plastic kogelpistool, werd later doodgeschoten door agenten in een nabijgelegen stad, meldt de politie.

De Franse autoriteiten zijn een anti-terreuronderzoek gestart. De Franse president, Emmanuel Macron noemde het incident een “moord”, en een “islamistische terroristische aanslag”.

Het slachtoffer, een geschiedenis- en aardrijkskundeleraar, werd rond 17 uur plaatselijke tijd onthoofd bij een school in de gemeente Conflans Saint-Honorine, ten noordwesten van de Franse hoofdstad.

De politie vertelde het AFP-bureau dat de leraar cartoons had laten zien aan zijn klas, met afbeeldingen van de profeet Mohammed. De verdachte was een 18-jarige, van Tsjetsjeense afkomst en geboren in Moskou.

Ambtenaren zeiden dat hij werd doodgeschoten in de naburige stad Éragny nadat hij op een dreigende manier had gehandeld en niet reageerde op een bevel om zijn wapens neer te leggen.

President Macron bezocht de school van Bois d’Aulne en ontmoette vrijdagavond de collega’s van de geschiedenisleraar.

“Een van onze burgers is vanavond vermoord omdat hij leraar was, omdat hij studenten leerde over de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid om te geloven of niet te geloven.” aldus de president achteraf. “Onze landgenoot was het slachtoffer van een laffe aanslag. Het slachtoffer van een islamitische terroristische aanslag.”

Hij voegde eraan toe dat de aanval Frankrijk niet zou moeten verdelen, omdat, “dat is wat de extremisten willen”.

Het incident gebeurt, terwijl de Franse regering werkt aan een wetsvoorstel om islamitische radicalen aan te pakken waarvan de autoriteiten beweren dat ze een “parallelle samenleving buiten de waarden van de Franse Republiek” creëren.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0