in

Macron : “Onthoofding in Parijs was islamistische, terroristische aanslag”

De vermoedelijke moordenaar, die gewapend was met een mes en een plastic kogelpistool, werd later doodgeschoten door agenten in een nabijgelegen stad, meldt de politie.

De Franse autoriteiten zijn een anti-terreuronderzoek gestart. De Franse president, Emmanuel Macron noemde het incident een “moord”, en een “islamistische terroristische aanslag”.

Het slachtoffer, een geschiedenis- en aardrijkskundeleraar, werd rond 17 uur plaatselijke tijd onthoofd bij een school in de gemeente Conflans Saint-Honorine, ten noordwesten van de Franse hoofdstad.

De politie vertelde het AFP-bureau dat de leraar cartoons had laten zien aan zijn klas, met afbeeldingen van de profeet Mohammed. De verdachte was een 18-jarige, van Tsjetsjeense afkomst en geboren in Moskou.

Ambtenaren zeiden dat hij werd doodgeschoten in de naburige stad Éragny nadat hij op een dreigende manier had gehandeld en niet reageerde op een bevel om zijn wapens neer te leggen.

President Macron bezocht de school van Bois d’Aulne en ontmoette vrijdagavond de collega’s van de geschiedenisleraar.

“Een van onze burgers is vanavond vermoord omdat hij leraar was, omdat hij studenten leerde over de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid om te geloven of niet te geloven.” aldus de president achteraf. “Onze landgenoot was het slachtoffer van een laffe aanslag. Het slachtoffer van een islamitische terroristische aanslag.”

Hij voegde eraan toe dat de aanval Frankrijk niet zou moeten verdelen, omdat, “dat is wat de extremisten willen”.

Het incident gebeurt, terwijl de Franse regering werkt aan een wetsvoorstel om islamitische radicalen aan te pakken waarvan de autoriteiten beweren dat ze een “parallelle samenleving buiten de waarden van de Franse Republiek” creëren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlandse expats in het buitenland eisen recht op dubbele nationaliteit

De Royals schrappen Griekse vakantie na storm van kritiek