in

Macron geeft toe : Er zijn gewelddadige politieagenten

“Als je niet blank bent, is de kans groter dat je wordt gecontroleerd door de politie,” aldus de Franse president.

Volgens lokale media gaf de Franse president Emmanuel Macron vrijdag toe dat er gewelddadige politieagenten rondlopen. “Er zijn politieagenten die gewelddadig zijn”, zegt Macron tijdens een interview met online videoplatform Brut, volgens Radio France Internationale of RFI, “die moeten worden gestraft.” voegt hij toe.

Macron zei dat de evacuatie van asielzoekers op 23 november van de Place de la Republique in het centrum van de hoofdstad correct was en dat ze later naar een opvangcentrum werden gebracht. Maar hij gaf toe dat sommige politieagenten zich tijdens de evacuatie niet juist hebben gedragen.

“Als je niet blank bent, is de kans groter dat je door de politie wordt gecontroleerd. U wordt geïdentificeerd als een probleemfactor, en dat kan niet worden gerechtvaardigd”, aldus Macron.

Over kritiek op een controversiële veiligheidswet zei Macron, “Ik kan niet zeggen dat we de vrijheden in Frankrijk beperken.”

“Het is een grote leugen. Wij zijn geen Hongarije of Turkije,” zei hij.

Gevraagd naar de opmerkingen van de Turkse president, Recep Tayyip Erdogan, waarin hij zei dat Macron “een “probleem” was voor de Franse natie, antwoordde de Franse president, “Ik geloof in respect. Ik denk dat beledigingen tussen politieke leiders niet de manier is om dingen op te lossen.”

“Frankrijk heeft geen probleem met de islam”, benadrukt hij. “We zijn een land dat altijd een dialoog heeft gehad, maar we hebben onze republiek opgericht op basis van de scheiding tussen religie en politiek.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Wetenschappers ontwikkelen ‘visuele protheses’ basiszicht bij blinde mensen te herstellen

RIVM : 6577 nieuwe coronabesmettingen