in ,

Macron dringt aan op hervormingen om de EU sterker te maken

De Franse president Emmanuel Macron heeft opnieuw opgeroepen tot belangrijke hervormingen om van de Europese Unie een sterkere speler te maken om nieuwe uitdagingen sterker aan te pakken.

Tijdens een redevoering in het Duitse parlement op zondag om de Nationale Dag van de Rouw te vieren, prees Macron de EU voor haar prestaties en voor meer dan 70 jaar vrede op het continent. Maar hij benadrukte ook dat het blok met 28 leden zichzelf moet hervormen om tegemoet te komen aan de groeiende en gecompliceerde uitdagingen van vandaag, “We moeten samen de moed hebben om een nieuw hoofdstuk te openen,” vertelde hij de Duitse wetgevers.

“Veiligheidsrisico’s, klimaatverandering, de omwentelingen van digitalisering, kunstmatige intelligentie, migratie. De Europese Unie was niet ontworpen om tegenover deze uitdagingen te staan.” aldus Macron.

Macron benadrukte dat de EU-lidstaten vooruitgang moeten boeken met plannen om de fiscale integratie te verdiepen, een gemeenschappelijk asielbeleid te ontwikkelen en gemeenschappelijke defensiestructuren te creëren. Hij voerde aan dat de lidstaten die klaar zijn voor een diepere integratie in sommige van de gebieden verder moeten gaan zonder op alle andere te wachten.

“We moeten verschillende tempo’s, verschillende cirkels accepteren”, zei hij.

“Sommige leden kunnen initiatieven nemen, zoals Schengen of de euro, maar ze moeten altijd open blijven staan voor anderen en zich de belangen van een verenigd Europa herinneren,” voegde hij eraan toe.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Amerika komt met ‘allesomvattend rapport’ over moord Khashoggi

Turkije produceert een biosimilar-kankergeneesmiddel