in ,

Maakt Nederland zich klaar voor een nieuwe ‘burgeroorlog’?

We lezen steeds vaker dat meer en meer groeperingen radicaliseren en zich voorbereiden op geweld tegen moslims of mensen met een migratieachtergrond.

Zo staat er in een artikel van NRC dat er extreemrechtse Nederlanders vertrekken naar Franse gevechtskampen om zich daar voor te bereiden voor een burgeroorlog.

Volgens het artikel in NRC heeft de organisatie ‘Identitair Verzet’ al 25 mensen naar kampen in Frankrijk gestuurd, waar leden worden voorbereid op ‘een strijd voor het blanke ras’.

Natuurlijk is dit een zorgelijke ontwikkeling voor Nederland en DENK Eindhoven heeft zich daarom deze week klaar gemaakt voor het College met vragen over alle vormen van radicalisering.

DENK Eindhoven zou graag willen weten of het College bekend is met het bericht van de NRC en de organisatie ‘Identitair Verzet’

Vanwege de laatste (negatieve) ontwikkelingen in Eindhoven tegenover de Moslim gemeenschap is het erg belangrijk om te weten of deze organisatie aanwezig is in Eindhoven en of er aanwijzingen zijn dat deze extreemrechtse organisaties, actief personen proberen te werven in Eindhoven voor dergelijke trainingen?

Denkend aan zorgen om veiligheid en vrijheid, vraagt DENK Eindhoven of het College bereid is een concreet Actieplan Integrale Aanpak Extreemrechts Geweld op te stellen om de dreiging van extreemrechts tegen te gaan.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen straf voor man die maandenlang dode vader verborg

VVD: ‘Werklozen moeten vakkenvullen, anders minder uitkering’