in ,

Luxenburg wordt eerste land met gratis Openbaar Vervoer

De onlangs herverkozen coalitieregering van het land heeft beloofd om de tarieven voor openbare treinen, trams en bussen tegen de zomer van 2019 op te heffen.

In een poging om de verkeerscongestie en de milieu-impact van auto’s te verminderen, heeft Luxemburg zijn plan aangekondigd om het eerste land ter wereld te worden dat al het openbaar vervoer gratis maakt.

De onlangs herverkozen coalitieregering van het land onder leiding van premier Xavier Bettel heeft beloofd om de tarieven voor treinen, trams en bussen nationaal op te heffen tegen zomer 2019, meldde The Guardian.

Zoals de krant opmerkte, zijn enkele van de fijnere punten van het plan echter nog niet opgelost, waaronder of de treinen nog steeds eerste en tweede klas compartimenten hebben en, zo ja, of er in die gevallen voor eerste klas nog moet worden betaald.

Verkeerscongestie is een groot probleem in Luxemburg, dat dagelijks ongeveer 170.000 grensgangers uit het aangrenzende Frankrijk, België en Duitsland ontvangt. Uit een in 2016 gepubliceerde studie blijkt dat chauffeurs in de stad Luxemburg, de hoofdstad van het Groothertogdom, gemiddeld 33 uur per jaar vast zitten in het verkeer.

De coalitieregering, die de centrale Democratische partij van Bettel, de linkse socialistische arbeiderspartij en de Groenen omvat, heeft campagne gevoerd voor een belofte van verhoogde milieubescherming en verbeterde openbare diensten. Het hoopt dat gratis openbaar vervoer mensen zal stimuleren om bussen en treinen te nemen in plaats van de wegen met hun auto’s te belemmeren.

Kinderen en jongeren onder de 20 jaar rijden al gratis op openbare bussen, trams en treinen in Luxemburg, dankzij een beleidsverandering die eerder dit jaar door de regering van Bettel werd geïntroduceerd.

De tarieven voor het openbaar vervoer zijn ook in het hele land op een laag tarief vastgesteld. Zoals de Britse krant The Independent meldde, zijn de tarieven beperkt tot twee euro voor twee uur reizen.

Afgezien van hun transportbelofte, zegt de nieuwe coalitieregering van Bettel dat hij ook de legalisering van cannabis en de introductie van twee nieuwe feestdagen, waaronder “Europadag”, op 9 mei overweegt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Veel regen, vooral tijdens avondspits

‘Uber op weg naar de beurs’