in

Luchtvaartmaatschappijen : Digitale pas voor reizen zonder quarantaine

De internationale luchtvervoersvereniging (IATA) zei woensdag dat reizigers met hun digitale pas hun gezondheidsgegevens veilig kunnen beheren en delen met relevante autoriteiten.

“Efficiënt digitaal beheer van gezondheidsreferenties is essentieel om opnieuw te starten. Handmatige processen zullen de volumes niet aankunnen zodra het herstel begint”, aldus Alexandre de Juniac, directeur-generaal en CEO van IATA, tijdens een virtuele persconferentie.

De pas zal verifiëren of passagiers coronavaccins en tests hebben genomen die nodig zijn om een land binnen te komen.

“Digitale oplossingen moeten veilig zijn, werken met bestaande systemen, in overeenstemming zijn met wereldwijde standaarden en de privacy van gegevens respecteren. Bij het ontwikkelen van de IATA Travel Pass hebben deze volledig in beeld gebracht”, zei hij.

De details van de Travel Pass komen op een moment dat de IATA zei dat de financiële vooruitzichten van luchtvaartmaatschappijen verslechteren nu regeringen de reisbeperkingen aanscherpen.

“Het verbranden van nog eens 75 miljard dollar tot 95 miljard dollar dit jaar is niet iets dat de industrie zal kunnen weerstaan ​​zonder extra steun van de overheid. En de verwachting dat de industrie pas in 2022 cash-positief zal worden, is nog een herinnering aan de ernst van de crisis”, aldus de Juniac.

Hij zei dat de afgelopen weken meer luchtvaartmaatschappijen zich hadden aangemeld om de IATA Travel Pass uit te proberen met betrekking tot gezondheidsreferenties.

Luchtvaartmaatschappijen die zich hebben aangemeld zijn, Air New Zealand, Copa Airlines, Etihad Airways, Emirates, Qatar Airways, Malaysia Airlines, RwandAir en Singapore Airlines.

IATA zei dat om de grenzen te heropenen zonder quarantaine, en de luchtvaart opnieuw te starten, regeringen erop moeten vertrouwen dat ze het risico van het importeren van COVID-19 effectief verminderen.

Er is een systeem nodig om passagiers te informeren over welke tests, vaccins en andere maatregelen ze nodig hebben voordat ze op reis gaan, details over waar ze zich kunnen laten testen en om hen de mogelijkheid te geven hun tests en vaccinatieresultaten te delen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Halsema : Vondelpark sluiten als het te druk wordt

Vrouwen in Nederland krijgen baby’s op latere leeftijd