in

Loverboys maken jonge meisjes binnen een dag prostituee

Hulpverleners zien het steeds vaker gebeuren. Binnen een paar dagen worden onschuldige meisjes door loverboys gedwongen de prostitutie in te gaan. Sommige meisjes zijn nog maar 11 jaar oud. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws langs organisaties die slachtoffers van loverboys helpen.

Prostitutie
Loverboys zoeken hun slachtoffers tegenwoordig steeds vaker op via het web. Ze benaderen meisjes via chats en vragen ze bijvoorbeeld om foto’s. Als een meisje een foto instuurt, kan het chanteren beginnen.

Celine Verheijen van hulporganisatie Defence for Children ziet dit steeds vaker gebeuren. Ze helpt slachtoffers van loverboys: “Door gebruik van sociale media kan het zo zijn dat iemand naar school gaat, ‘s middags contact heeft met een loverboy, een naaktfoto stuurt en direct daarmee wordt bedreigd. Waardoor ze dus diezelfde avond al in de prostitutie terecht kan komen.”

Xandra werd verkracht en verhandeld, nu waarschuwt ze voor nieuwe loverboytactieken

Lokken
Een loverboy is iemand die probeert om een slachtoffer op de een of andere manier in de val te lokken. Vroeger werden de meisjes maandenlang gevleid en met cadeaus verwend. Tegenwoordig gaat het er harder aan toe. Binnen een paar uur wordt het slachtoffer al uitgebuit. Op een gegeven moment wordt het meisje gedwongen tot seks. Vaak eerst met de loverboy zelf en al snel ook met andere mannen. Daarmee worden soms honderden euro’s verdiend.

Door schaamte of angst zijn er maar weinig slachtoffers die zich durven te melden bij hulporganisaties of politie. Ze zeggen dat het geen zin heeft, ook omdat de politie tegen ze zegt dat de daders toch niet gestraft worden vanwege gebrek aan bewijs. Vorig jaar hebben 139 slachtoffers zich gemeld, blijkt uit recente cijfers.

Het werkelijke aantal slachtoffers is naar schatting vele malen hoger. Het gaat in de meeste gevallen om meisjes (134 van de 139). De meesten zijn jong.

Verkracht
Zoals Xandra. Vanwege privacy doet ze onder een andere naam haar verhaal. Xandra was 15 jaar toen ze in handen viel van haar loverboy. “Het was niet eens een heel knappe jongen die me met cadeaus verwende. In de supermarkt zou ik hem voorbij lopen”, zegt ze in een interview met RTL Nieuws.

Bron: RTL

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Wat kun je doen om snel aan de wintertijd te wennen?

Marokko schrapt wintertijd: voor altijd zomertijd