in

Louisville Airport wordt hernoemd naar bokslegende Muhammad Ali

De Amerikaanse stad Louisville in Kentucky zal zijn luchthaven hernoemen naar plaatselijke held en bokslegende Muhammad Ali, die stierf in 2016.

De aankondiging kwam slechts een dag voordat Ali 77 zou zijn geworden.

De nieuwe naam van de luchthaven wordt Louisville Muhammad Ali International Airport, zo hebben de ambtenaren aangekondigd op woensdag.

In een verklaring op sociale media zei de luchthaven dat het bestuur “zinvol” stemde in het erkennen van Ali’s nalatenschap als een inwoner van Louisville, door de luchthaven ter ere van hem te hernoemen. De drieletterige locatie-id van de luchthaven – SDF – zal niet veranderen.’

Luoisville Muhammad Ali

De burgemeester van Louisville, Greg Fischer, tweette, “Muhammad Ali was van de wereld, maar hij had maar één geboorteplaats. Het besluit van vandaag om de naam @ flylouisville in Louisville, naar Muhammad Ali International Airport te veranderen, is een belangrijk onderdeel van een bredere poging om die diepe banden te vieren.”

Muhammad Ali

Ali werd geboren in Louisville, Kentucky, op 17 januari 1942, als Cassius Marcellus Clay Jr, een naam die werd gedeeld met een 19e-eeuwse slavernij-abolitionist. Hij veranderde zijn naam na zijn bekering tot de islam.

Na een langdurig gevecht met het Parkinson-syndroom, dat zijn spraak verzwakte en de ooit bevallige atleet bijna een gevangene in zijn eigen lichaam maakte, stierf de bokslegende op 3 juni 2016 op 74-jarige leeftijd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Auto’s vernield na demonstratie Pegida in Utrecht

Financieele Dagblad stopt samenwerking met Ans Boersma