in ,

Lokale PvdA-fractievoorzitter dood gevonden in huis

Het lichaam van Vlieger werd gisterenavond rond 18.30 gevonden, en er is kort daarna meteen een aanhouding verricht, “Er is nog veel onduidelijk over het incident, ook over de rol van de aangehouden verdachte.” zo zegt de politie, die gisterenavond meteen bekend heeft gemaakt dat het om een misdrijf gaat.

De AD schrijft vandaag dat de aangehouden verdachte, de 22-jarige zoon is van het slachtoffer. Hij wordt momenteel ondervraagd en heeft daardoor alleen contact met zijn advocaat.

De politie en justitie willen nog niks kwijt over details van de zaak. Ook is er nog geen volledig duidelijkheid over hoe De Vlieger om het leven is gebracht.

Het Brabantse dorp Sint-Michielsgestel is nog steeds in shock door de dood van De Vlieger. Jack de Vlieger was pas sinds een jaar raadslid, “Onderhandelen lag hem wel.” zo zegt Jan Pieter Vermeulen over De Vlieger in de AD, die een jaar geleden zijn plek innam in de gemeenteraad, “Hij liet me recent nog weten dat hij het in de raad nog leuker vond dan hij had gedacht. Hij deed het werk met plezier en overtuiging. Bizar hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

De Vlieger is in het verleden ook bestuurder bij Abvakabo FNV geweest. (Oud) collega’s noemen hem, ‘betrokken’, ‘integer’ en ‘een vakbondsman in hart en nieren’, wanneer ze over hem worden gevraagd door Omroep Brabant.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

800.000 coronadoden wereldwijd

Een derde van Nederlanders denkt dat ze nooit besmet zullen raken