in

Lockdown verlengd met 3 weken EN avondklok in Nederland

De regering is van plan om de huidige lockdown met drie weken te verlengen tijdens de persconferentie van dinsdagavond, en experts zeggen dat er geen alternatief is.

Hoewel het aantal positieve coronatests afneemt en maandag onder de 5500 is gedaald, is de afname nog steeds te traag “om enige versoepeling van de maatregelen mogelijk te maken”, vertelt epidemioloog, Amrish Baidjoe, aan de NOS.

Bovendien baart de komst van de meer besmettelijke gemuteerde variant van het virus in Nederland zorgen, zei Baidjoe. “Je moet beleid maken op basis van die rasverspreiding in Nederland, met alles wat daarbij komt kijken.”

Als je de regels versoepelt en de gemuteerde variant van het virus gaat gelden, kunnen de cijfers snel stijgen en komen we terecht in een situatie als in Groot-Brittannië, volgens de epidemioloog.

Volgens berichten uit Den Haag hebben de ministers het over een ‘avondklok’ in Nederland, maar de burgemeesters en politiebonden zijn hier tegen.

Een avondklok ligt nog steeds op tafel als extra maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar de burgemeesters hebben tijdens het Veiligheidsberaad hun ongenoegen ter worden gebracht, “Voorzitter Bruls zal dat vandaag ook inbrengen in het overleg met de ministers”, aldus een bron.

Burgemeester Hubert Bruls wil niks kwijt over een mogelijke avondklok en ook is er flinke kritiek binnen de coalitie, “Wat helpt dit nog extra, wie is er in de winter zo laat nog buiten?”, zegt een bron.

PVV-leider, Geert Wilders schrijft op Twitter, “Motie #PVV TEGEN #avondklok al in november aangenomen! Alleen VVD, CDA en CU stemden tegen. D66 steunde mijn motie wél, even kijken of ze nog iets van een ruggengraat over hebben en tegen deze disproportionele vrijheidsbeperking blijven! #coronamaatregelen #corona”

Veel mensen laten hun stem ook horen op social media en zijn van mening dat een avondklok niet een hele grote ramp zou zijn, “In België hebben ze ook een avondklok ingesteld en daar hoor ik niemand jammeren”, aldus een Twitter gebruiker.

Ook adviseurs van het OMT hebben herhaaldelijk gezegd dat een dat een avondklok uit epidemiologisch oogpunt ‘een positief effect kan hebben’.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Laagste aantal faillissementen in 20 jaar

Broodjesrel tussen Nederland en Groot-Brittannië