in

Lockdown lijkt te werken : Lege winkelstraten en minder mensen buiten

Heel veel mensen waren anti-lockdown, maar het lijkt toch langzaam zijn eerste vruchten af te werpen. Winkelstraten zijn zo goed als leeg en meer mensen werken thuis. Het doel van de lockdown was, minder contact met mensen, dus minder risico op besmettingen en het lijkt te werken.

Op de dag van de aankondiging van premier Rutte, maandag 14 december, ging iedereen weer massaal naar winkels en was er een duidelijke hamstereffect zichtbaar. Het bezoek aan winkels en recreatie lag op die dag 8 procent hoger dan voor corona.

Naar meteen de dag erna, 15 december en de eerste dag van de nieuwe lockdown, was het effect van de genomen maatregelen zichtbaar. Scholen en winkels zoals Action en Hema waren nog wel open, maar er waren veel minder bezoekers. Cijfers die zijn vrijgegeven door Google laten zien dat de winkelstraten een daling hebben geregistreerd van 48 procent in winkelende mensen.

Ook werken er meer mensen thuis. De Google-data gaat tot en met dinsdag en het is daarom nog niet duidelijk wat het effect is van de sluiting van scholen en kinderdagverblijven.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Spanje: Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt voor derde coronagolf

Artsen : Corona zal ieder jaar terugkomen in de winter