in

Lockdown in 31 steden van Turkije

Een totaal lockdown in 31 steden van Turkije; de tweedaagse avondklok in 31 steden van Turkije ging vrijdag om middernacht van kracht om de verspreiding van het coronavirus tegen te werken.

Minister van Binnenlandse Zaken, Suleyman Soylu, maakte vrijdagavond bekend dat er vanaf middernacht een lockdown zou komen in deze steden, Ankara, Adana, Antalya, Aydin, Balikesir, Bursa, Denizli, Diyarbakir, Erzurum, Eskisehir, Gaziantep, Hatay, Istanbul, Izmir, Kahramanmaras, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Mugla, Ordu, Sakarya, Samsun, Sanliurfa, Tekirdag, Trabzon, Van en Zonguldak.

Dit zorgde natuurlijk voor veel paniek tussen de mensen. Er waren groepen en lange rijen voor avondwinkels en bakkerijen.

Wel werd er een mededeling gestuurd naar de bestuurders waarin stond vermeld dat bakkerijen, ziekenhuizen, apotheken en werkplekken die medische en gezondheidsbenodigdheden produceerden, zouden blijven werken.

Het uitgaansverbod is niet van toepassing op degenen die begrafenisprocedures uitvoeren voor eerstegraads familieleden en iedereen die een afspraak heeft voor bloed- en plasmadonatie bij de Turkse Rode Halve Maan.

Soylu riep iedereen aan om kalm te blijven en benadrukte dat paniekaankopen of hamsteren niet nodig was omdat de avondklok zondag om middernacht zou eindigen, “Dit is geen normale avondklok. Het is één van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.”

Communicatiedirecteur Fahrettin Altun, drong aan dat iedereen de genomen maatregelen en sociale afstandsrichtlijnen moest volgen.

Turkije bevestigde vrijdag nog 98 sterfgevallen als gevolg van het virus, wat het aantal op 1006 brengt.

Het aantal bevestigde besmettingen steeg tot 47.029 met 2.423 patiënten die herstelden en uit ziekenhuizen zijn ontslagen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kan plasma van genezen patiënt, Coronapatiënt genezen?

Corona : Laagste aantal doden in twee weken