in

Liquidatie in woonwijk Amsterdam

De politie heeft gemeld dat de advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum (44), vanochtend is doodgeschoten in Amsterdam. De man werd vanochtend neergeschoten in de woonwijk Buitenveldert aan de Imstenrade.

Het incident heeft iets na half acht vanochtend, plaatsgevonden vlakbij het huis van de advocaat. Hulpverleners hebben nog geprobeerd de man te reanimeren maar ze waren al te laat.

Wiersum was getrouwd en had twee jonge kinderen.

De dader is vermoedelijk een jongeman, tussen de 16 en 20 jaar en zou te voet zijn gevlucht in de richting van de Van Boshuizenstraat. De politie is een groot onderzoek gestart.

Omwonenden hebben gesproken met RTL Nieuws en vertellen dat ze drie schoten hebben gehoord. “Het is doodstil nu op straat, zijn auto staat nog te knipperen.”

Derk Wiersum was de advocaat van Nabil B., verdachte in een Utrechtse liquidatie zaak en kroongetuige in de zaak tegen Ridouan Taghi. Hij heeft vorig jaar een deal gesloten met justitie.

Ook de broer van Nabil B. is vorig jaar doodgeschoten, vlak nadat bekend werd dat B. kroongetuige was geworden voor justitie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Twee gewonden na steekpartij in Den Haag

Politie gebeld na het winnen van 25 duizend euro