in

Levenslang voor ouders die hun twaalf eigen kinderen misbruikten

Een aantal kinderen van David en Louise Turpin kreeg, op de dag dat hun kwelgeesten een levenslange celstraf kregen opgelegd, de kans om te vertellen welke impact het misbruik door hun ouders op hen heeft gehad. De Turpins werden vorig jaar opgepakt, nadat bleek dat ze twaalf van hun dertien kinderen jarenlang hadden mishandeld en uitgehongerd. Ze maken pas over 25 jaar kans op vrijlating.

In januari 2018 zag een 17-jarige dochter van de Turpins kans te ontsnappen uit de ouderlijke woning. In Perris, zo’n 100 kilometer ten zuidoosten van Los Angeles, zag het meisje kans de politie te bellen. Bij de inval troffen agenten een waar griezelkabinet aan. De kinderen, tussen 2 en 29 jaar oud, waren zwaar ondervoed en hadden zich al maanden niet meer gewassen. De stank in het huis was vreselijk.

Twee meisjes waren blijkbaar snel losgemaakt, maar een 22-jarige broer lag nog geboeid op een bed. Bij de rechtszaak die volgde, bekenden beide ouders hun kinderen jarenlang wreed te hebben gefolterd, misbruikt en opgesloten. Alleen een 2-jarige kindje ontsprong de dans, zo bleek. In ruil voor hun bekentenis kregen ze de nu uitgesproken celstraf. Pas over 25 jaar komen ze in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating.

Vandaag was de eerste keer dat de slachtoffers van David en Louise Turpin zich, na hun bevrijding, publiekelijk uitspraken over wat hen is overkomen. Geen van hen is sinds hun bevrijding ooit bij naam genoemd, gefotografeerd of gefilmd. Ook vandaag niet. Bij binnenkomst in de rechtszaal brak een van de kinderen in tranen uit. Ze zat tijdens de zitting hand in hand met een van de aanklagers.

“Ik ben een vechter”
,,Het leven was slecht, maar het heeft me sterk gemaakt’’, sprak een van de dochters. ,,Ik heb gevochten om de persoon te worden die ik nu ben.’’ De jonge vrouw vertelt hoe ze zag hoe haar vader haar moeder veranderde, en hoe ze zelf bijna veranderde. ,,Maar ik besefte wat er aan de hand was. Ik ben een vechter, ik ben sterk en ik schiet door het leven als een raket.’’

Volgens de autoriteiten was het misbruik en de verwaarlozing van de kinderen zo erg dat de groei van de kinderen stokte. Hun spieren slonken weg en twee meisjes zullen nooit in staat zijn kinderen te krijgen. Toen hun 17-jarige zus wist te ontsnappen en hulp inriep, wist het meisje haar eigen adres niet eens. Ook wist ze niet welke dag en jaar het was en moest haar worden uitgelegd wat het woord ‘medicatie’ betekent.

Wat ze wel wist, was dat zij en haar broers en zussen jarenlang gruwelijk hadden geleden. Ze mochten niet als andere kinderen buitenspelen, maar leefden in afzondering. Ook naar school gaan, was er niet bij. ,,We gingen niet naar school’’, vertelde het gevluchte meisje. ,,Ik heb nooit de eerst klas afgemaakt.’’ Alleen de oudste dochter zou de derde klas lagere school hebben gevolgd.

“Ik wilde alleen het beste”
Andere kinderen vertelden hoe ze werden geslagen, in kooien zaten en aan hun bed werden gekluisterd als ze hun ouders niet gehoorzaamden. Overdag werd er geslapen en ‘s nachts waren ze een aantal uren actief. Na hun ontdekking moesten alle kinderen worden opgenomen in een ziekenhuis. Zeven van de volwassen kinderen wonen nu samen en gaan naar school.

,,De verdachten hebben levens geruïneerd, dus ik denk dat het eerlijk is als hun straf gelijk is aan die voor moord’’, sprak openbaar aanklager Mike Hestrin in februari. De advocaat van vader David las een verklaring voor, waarin hij zei zich ‘te verontschuldigen voor alles wat ik hen heb aangedaan.’’ Louise Turpin nam zelf het woord en zei: ,,Sorry voor alle pijn die ik heb veroorzaakt. Ik hou van mijn kinderen en wilde alleen het beste voor hen.’’

Bron : AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vandaag is het de eerste officiële zomerse dag van 2019

Jongen (15) opgepakt in Helmond nadat hij naar huis fietsende scholieren met mes bedreigt