in

Leraren krijgen waarschijnlijk voorrang bij Coronatestcentra

Leraren op basisscholen en middelbare scholen, maar niet op hogescholen, universiteiten of kinderdagverblijven, zou over de wachtlijsten mogen springen “om onnodige sluitingen van scholen te compenseren”, aldus de NOS.

Ambtenaren overwegen ook om sommige gezondheidswerkers voorrang te geven. Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, zal vrijdagavond meer details geven, aldus de omroep. De Jonge zei eerder op vrijdag dat het tekort aan labruimte om swabs te verwerken, waarschijnlijk nog enkele weken zal duren, waardoor de testcapaciteit nog niet kan worden uitgebreid.

Donderdag waren 86 van de 100 landelijke testcentra voor de komende 48 uur volgeboekt.

Inmiddels is het aantal positieve coronatesten in Nederland gestegen tot boven het kengetal van zeven, wat betekent dat er meer dan zeven besmettingen per 100 duizend van de bevolking zijn. Dit is één van de rode vlaggen die de regering heeft geïdentificeerd als een mogelijke trigger voor strengere maatregelen. Het aantal positieve tests is de afgelopen drie dagen boven de duizend geweest.

De meeste positieve besmettingen waren in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, maar het hoogste positieve testpercentage was in Delft.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Donald Trump’s Twitter gehackt door Nederlandse hackers

China bouwt een nieuwe ‘COVID-proof’ stad