in

Lenteweer op komst maar BLIJF THUIS

Als je een tuin of een balkon hebt, heb je geluk komende weekend want de Lente is weer terug in ons landje met zondag kans op 20 graden, maar de regels veranderen niet; zon of geen zon, blijf thuis!

Laatste keer dat we mooi weer hadden, trok Nederland massaal naar stranden en bossen en moest het kabinet met strengere maatregelen komen. Zo werden onder andere wegen naar stranden gesloten en werden er waarschuwingsborden neergezet bij de ingang van bossen en de Japanse bloesemtuin in Amsterdam. De commissie hoopt dat iedereen zich de komende week ook weer houdt aan de regels en kuststeden nemen ook zelf maatregelen.

Zo houdt Zandvoort uit voorzorg alle toegangswegen naar het strand dicht en zullen er drone controles worden gehouden naar mensen die zich niet aan de regels houden. Noordwijk zal bij drukte alle parkeerplaatsen sluiten en Callantsoog zet tekstkarren in met de oproep om weg te blijven. Ook Callantsoog overweegt de toegangswegen naar het strand te sluiten en er zullen boa’s (opsporingsambtenaren) aanwezig zijn op de stranden van het Zeeuwse Schouwen-Duiveland om de maatregelen in stand te houden.

Als je denkt om misschien een lente wandeling te maken op de Waddeneilanden is dit nog wel mogelijk, want deze worden niet gesloten maar er zal wel worden opgelet of het niet te druk wordt, “De Wadden zijn geen verboden gebied. Maar wie de Wadden liefheeft, blijft weg. Er is ook niks te doen op de eilanden, vrijwel alles is dicht.” aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Fryslan.

Je kan van het weer genieten vanuit je tuin of je balkon. Open alle ramen en ga liggen op de bank met een drankje, zodat we in de zomer wel van onze stranden en Waddeneilanden kunnen genieten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona : 166 doden erbij en stijging in ziekenhuisopnames

Supermarktketen Albert Heijn manipuleert ‘eerbetoon vakkenvullers’ foto