in

Leiden in paniek : “Doe iets voor de veiligheid van vrouwen!”

Er heerst onrust in Leiden nadat er in korte tijd enkele aanrandingen en een verkrachting plaatsvonden in het centrum van de stad, “Hoeveel meisjes moeten nog voor hun leven getekend worden voor er meer blauw te zien is op straat?” aldus de 22-jarige Lindey van Weers aan RTL Nieuws. Zij vindt, zoals een groot deel van de stad, dat de gemeente te weinig doet om de veiligheid van vrouwen te garanderen.

Er zijn al twee vrouwen aangerand en een vrouw verkracht in het centrum. En dit allemaal binnen een maand tijd, sinds begin november. Dinsdagnacht vind er weer een aanranding plaats. Een vrouw werd in een steeg in de binnenstad gegrepen door een onbekende man. Er heerst onrust in de stad. De vrouwen voelen zich niet meer veilig.

Lindey van Weers woont in het centrum van Leiden en heeft een open brief aan de Leidse burgemeester, Henri Leferink, geschreven, die ze ook heeft gedeeld op Facebook.

“Studentenverenigingen slaan de handen in elkaar; er wordt aangeraden samen te fietsen, je live locatie te delen via Whatsapp of te bellen met iemand terwijl je fietst.”

Het is natuurlijk heel goed dat verenigingen samen maatregelen nemen, maar dit is helaas niet de oplossing. De incidenten blijven gebeuren.

De politie gelooft niet dat het om een serieverkrachter of-aanrander gaat. Ook de burgemeester laat weten dat er sinds halverwege november, extra wordt gepatrouilleerd in de binnenstad, “De politie heeft ook extra recherchecapaciteit voor het onderzoek naar aanleiding van de aangifte van vannacht en zet alles op alles om de dader te vinden.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Schoolprestaties van Nederlandse scholieren scoren laag op internationaal niveau

Hele dag regen en onweer