in

Leden van OMT onder politiebescherming na bedreigingen

Leden van de coronoa-expertcommissie, Outbreak Management Team (OMT) hebben dreigbrieven ontvangen, die voor sommigen tot extra beveiligingsmaatregelen hebben geleid, meldt NU.nl.

“De brieven, die niet per post maar met de hand werden bezorgd, bevatten beledigend en intimiderend taalgebruik”, aldus Nu.nl.

Een teamlid, Andreass Voss, kreeg de opdracht ‘terug te gaan naar Duitsland’, maar zegt dat hij zich niet bedreigd voelde door het briefje.

Viroloog, Marion Koopmans kreeg echter meer sinistere bedreigingen, met één van de letters met een afbeelding van een strop en teksten als ‘It’s Waiting’ (het wacht) en ‘Soon’ (binnenkort). Koopmans zei dat de dreigementen haar voorzichtiger hadden gemaakt en haar ertoe hadden aangezet naar haar werk te rijden in plaats van de trein te nemen.

Koopmans zei dat de bedreigingen toenemen na tv-optredens of krantenartikelen. Hoewel ze zou overwegen om de media-aandacht af te bouwen, zei ze ook dat als iedereen die een verstandig verhaal te vertellen heeft ermee zou stoppen, dat niet goed zou zijn.

Voorzitter van de intensive care vereniging en OMT-lid Diederik Gommers zei dat hij niet persoonlijk was bedreigd, maar noemde de bedreigingen aan zijn collega’s, zowel per brief als op sociale media, ‘serieus’.

Een paar OMT-leden hebben politiebescherming gekregen, zegt hij, maar of dit een permanente stand van zaken is, wil hij niet zeggen. “Maar als het nodig is, zal het gebeuren”, zegt hij tegen Nu.nl.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Restaurants tijdelijk open voor de Kerst?

Toeristen worden niet verbannen uit Amsterdamse coffeeshops