in

Landelijke sluiting van scholen moet worden voorkomen

Scholen in alle drie de regio’s zijn sinds maandag weer open, tussen de voortdurende controles van ventilatiesystemen en een reeks verschillende veiligheidsmaatregelen.

Suggesties dat de overheid prioriteit geeft aan leraren bij het testen op het coronavirus, waardoor mensen met symptomen sneller weer aan het werk kunnen als het resultaat negatief is, zijn niet op de kaart, zei Slob, “Het idee is om zo snel mogelijk iemand te laten testen, of het nu gaat om een leraar, verpleegster, supermarktmedewerker of journalist. We geven momenteel geen prioriteit aan groepen.”

Op universiteiten kiezen meeste studenten ervoor om niet terug te keren naar de collegezalen, behalve de eerstejaarsstudenten. Afgezien van zorgen over de kwaliteit van het online aanbod, constateerde de Volkskrant grote verschillen tussen de universiteiten. Sommigen kozen voor voornamelijk online lessen en anderen nodigden alle studenten uit om weer terug te keren naar collegezalen.

“We gaan niet kijken hoe universiteiten de indeling maken.” aldus Minister van Hoger Onderwijs, Ingrid van Engelshoven in een interview tegen de krant, “Maar we zullen de kwaliteit bewaken.” Kortingen op vergoedingen worden echter uitgesloten, “De studenten zullen het best mogelijke onderwijs krijgen en dat heeft een prijs.” aldus Engelshoven.

“De grootste zorg voor studenten die het grootste deel van hun tijd online doorbrengen, is sociaal isolement.” zegt Van Engelshoven. Ze moedigt studenten aan om contact te maken en op elkaar te letten.

Ook vertelde ze in de krant dat een budgetverhoging van 1 miljard euro, waarmee Nederland in overeenstemming zou zijn met de Lissabon-eis om 2,5 procent van het BBP aan onderzoek en innovatie te besteden, deel zal uitmaken van de volgende regeringsvormingsonderhandelingen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Banenverlies vanwege corona-crisis zorgt voor stijging in uitkeringsclaims

Minstens 25 mensen vergiftigd op een illegaal feest in Noorwegen