in

Laat ik mezelf aan u voorstellen

Mijn naam is Yvonne Brinkerink. Ik kom al drieëntwintig jaar in Turkije, waarvan eerst achttien jaar in de vakantie’s en sinds vijf jaar woon ik er permanent. Tweewekelijks zal ik een column schrijven voor Nieuws On, over mijn leven in Turkije en wat me bezig houdt.

En ik val maar meteen met de deur in huis. Mijn posts op social media over Turkije zijn niet ongemerkt gebleven. Ik heb er een hoop  vrienden bij, voornamelijk Turkse mensen in Nederland, maar helaas ook vijanden die er alles aan doen Turkije maar ook Erdogan in een kwaad daglicht te stellen en dat is serieus een issue voor me. Temeer omdat ik altijd vanuit mijn hart schrijf met de beste bedoelingen. Om het verhaal compleet te maken zijn er ook nog de racisten en de moslimhaters. Voor de Nederlandse standaard en begrippen heeft Turkije dus “alles tegen”.

Toch komen er jaarlijks bijna achthonderdduizend Nederlanders hun vakantie doorbrengen in Turkije (Bron: Türob). Wat doen die mensen toch hier, in die zandbak, tussen de kamelen en de Turken?

In de komende columns ga ik vertellen hoe ik dat beleef. Dan zal ik vertellen over de Turkse gastvrijheid, de cultuur, de Turkse keuken, de economie, de veranderingen in de laatste jaren maar ook over de rol van Turkije in Syrie, het opvangen van 3,7 miljoen vluchtelingen en nog veel meer.

Niet iedereen wordt vrolijk van mijn posts op social media. Regelmatig word ik bedreigd en uitgescholden. Zowel door racistische Nederlanders die maar niet willen begrijpen en vooral niet willen weten hoe het leven in Turkije is, als door Feto aanhangers die het maar niets vinden dat ik zo positief ben over Turkije onder Erdogan. Afgelopen week nog werd ik via messenger bedreigt door Feto aanhang. Dappere “krijgers” die zinnen gebruiken als: “Geniet van je tijd in Turkije zolang het nog duurt”.

Deze mensen gun ik liefde. Want alleen met liefde kun je haat bestrijden. Tot over twee weken allemaal.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Brinkerink

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

China bevestigt 99 nieuwe coronavirus besmettingen

Verplichte inburgering voor Turkse nieuwkomers