in

Laagste stijging in aantal coronadoden sinds twee maanden

Het RIVM heeft zaterdag 189 nieuwe besmettingen en 27 nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Dit is het laagste stijging in coronadoden sinds twee maanden.

Het dodental is nu opgelopen tot 5670, terwijl het totale aantal besmettingen volgens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op 43.870 staat.

Het aantal in ziekenhuizen opgenomen patiënten nam toe met 45 tot 11.538.

Nederland behoort tot een aantal Europese landen die zijn begonnen met het versoepelen van de coronamaatregelen. Premier Mark Rutte heeft vorige week een plan bekend gemaakt van vier maanden om de sociale restricties geleidelijk af te schaffen als het virus onder controle blijft.

Het opheffen van de maatregelen is op maandag begonnen en zal tot en met september in fasen worden uitgebreid.

Basisscholen, kappers en bibliotheken zijn heropend, terwijl restaurants, cafés, bioscopen en culturele instellingen vanaf 1 juni voorwaardelijk hun activiteiten hervatten.

Instellingen zoals bioscopen en restaurants mogen maximaal 30 personen, inclusief personeel, tegelijk toelaten en alleen als bezoekers een afstand van 1,5 meter van anderen kunnen houden.

De beperkingen worden tussen 15 juni en 1 september verder versoepeld.

Europa blijft, samen met de Verenigde Staten en Rusland, de zwaarst getroffen regio in de pandemie, die in 188 landen en regio’s bijna 309 duizend levens heeft geëist.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Eindhoven stelt strengere regels om illegaal verhuren tegen te gaan

Verzoening bij DENK : Kuzu, Öztürk en Azarkan willen verleden achter zich laten