in ,

Kwart van cateringpersoneel kan baan verliezen vanwege corona

Sodexo, het Franse bedrijf dat kantines in kantoren, universiteiten en ziekenhuizen runt, kondigde twee weken geleden aan dat het 800 van zijn 3000 medewerkers in Nederland zal moeten ontslaan. Andere bedrijven zeggen dat ze sinds maart een vergelijkbare economische neergang hebben meegemaakt.

Het grootste Nederlandse horecapersoneelsbedrijf, Mise-en-Place, met een tijdelijk personeelsbestand van 9.500 studenten, heeft in april faillissement aangevraagd, terwijl het Brabantse Maison van den Boer bijna de helft van de 300 vaste medewerkers moest laten gaan nadat de crediteuren begonnen met de liquidatie procedure.

Maison van den Boer is gespecialiseerd in grote buitenevenementen en deze zijn tot half augustus geannuleerd.

Peter Derix, eigenaar van het Amsterdamse PDX Services dat zich richt op werkplekken waaronder het Hilversum Mediapark, vertelde RTL Nieuws, “Tot 16 maart hadden we een personeelstekort. Nu hebben we mensen met een tijdelijk contract moeten laten gaan. We hebben het met een zwaar hart gedaan, omdat al onze mensen veel voor ons betekenen.”

De FNV zei te verwachten dat het banenverlies in de sector zal aanhouden. “Op de lange termijn zal het zeker tussen de vierduizend en vijfduizend medewerkers hun functie kosten.” zegt Johan Bijlsma van de horecabranche van de vakbond. Hij riep de overheid op om horecabedrijven meer te ondersteunen om de effecten van thuiswerken te compenseren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Marokko opnieuw op slot

Aboutaleb vraagt moslims hun gezond verstand te gebruiken