Flower
KvK waarschuwt worstelende ondernemers niet dieper in schulden te graven

KvK waarschuwt worstelende ondernemers niet dieper in schulden te graven

De Kamer van Koophandel (KvK) heeft er bij ondernemers op aangedrongen om niet in verlammende schulden terecht te komen, als hun bedrijven niet meer te redden zijn.

Een derde van Nederlanders denkt dat ze nooit besmet zullen raken
Nederland biedt hulp aan Libanon bij opsporen en redden van slachtoffers
Piek in Legionella besmettingen in Nederland

Ondanks de daling van uitgaven tijdens de corona ‘lockdown’, daalde het insolventie percentage in augustus naar het laagste niveau in 21 jaar.

De KvK maakt zich zorgen dat het aantal zal stijgen, nu het noodfonds van de overheid om bedrijven overeind te houden is beëindigd. In de eerste ronde van de NOW-regeling van maart tot mei is bijna 8 miljard euro uitgekeerd aan 140 duizend bedrijven, “Het is heel moeilijk om je droom los te laten”, zegt Marije Hovestad, hoofd van het team van bedrijfsadviseurs van de KvK, tegen de NOS, “Maar deze gecompliceerde situatie vereist dat mensen kritisch naar hun bedrijf kijken.”

Ongeveer 1,5 miljoen mensen in Nederland runnen hun bedrijf in een maatschap, ofwel een VOF, CV of maatschap, waardoor ze persoonlijk aansprakelijk zijn voor eventuele schulden van het bedrijf. Hovestad zei dat de KvK het taboe op het beëindigen van bedrijven die niet levensvatbaar zijn, ‘graag wil doorbreken’.

“We zien mensen die nu een bedrijf beginnen. Bedrijven die herstellen van de afgelopen maanden, en bedrijven die het niet redden.” aldus Hovestad, “We krijgen telefoontjes van, partners van deze ondernemers, die zich grote zorgen maken. We willen ondernemers laten weten dat stoppen een optie is.”

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0