in

Kuzu : Griekenland mag niet in oorlog met Turkije, met Nederlands belastinggeld!

Minister-president, Mark Rutte, en Kamerleden kwamen woensdagavond bijeen in de Tweede Kamer, tijdens een sessie over de EU-top van afgelopen juli en, het economische stimuleringspakket van 750 miljard euro. Het economisch stimuleringspakket zal steun bieden aan landen zoals, Italië, Spanje, Polen en Hongarije. 20 Miljard van het steunpakket zal direct naar Griekenland worden gestuurd.

Ondertussen heeft de Griekse regering, op 31 augustus 2020, bekend gemaakt dat ze 34 miljard euro hebben apart gelegd voor defensie. Dit is gekomen als reactie op de overeenkomst tussen Turkije en Libië. De Griekse autoriteiten hebben aangekondigd dat er oorlogsschepen en Franse gevechtsvliegtuigen zullen worden aangeschaft met het toegewezen budget.

Resultaten van verschillende onderzoeken hebben onthuld dat Griekenland, het geld dat ze hebben ontvangen uit de EU-steunpakketten in 2010, aan hun militaire begroting hebben bijgelegd.

“Het is onaanvaardbaar dat de Nederlandse regering, onder de naam ‘economische steun’, de militaire uitgaven van Griekenland financiert met belastinggeld van het Nederlandse volk. Niemand in Nederland wil geen oorlogsschepen en gevechtsvliegtuigen cadeau geven aan Griekenland.” aldus Kuzu, die de minister-president heeft uitgenodigd om nogmaals aan tafel te zitten en deze regeling te bespreken.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ballonvaarder krijgt € 68.000 boete voor doodschrikken van drie zeldzame papegaaien

De levensverwachting voor Nederlanders daalt