in

Koning Winter maakt een comeback : Temperaturen dalen onder de nul

De winter keert dit weekend kort terug, met nachttemperaturen die op vrijdagavond dalen tot -5 graden Celsius, maar ondanks de kou zal het weekend overwegend zonnig en helder zijn.

Donderdagavond viel er wijdverbreid lichte vorst en op vrijdag en zaterdag wordt het kouder, zegt Weerplaza meteoroloog Wouter van Bernebeek. “Het is helder en er staat een noordoostenwind. Op sommige plaatsen in het oosten van het land kan het -6 graden Celsius worden.”

Dergelijke temperaturen zijn niet gebruikelijk in maart, maar het is niet onmogelijk, gezien het recente lenteachtige weer, zegt Van Bernebeek. Afgelopen maand schakelde de temperatuur binnen een paar dagen van -16 graden Celsius naar +18.

De komende dagen staat er geen regen op het programma, maar halverwege volgende week komt er volgens Weeronline.nl meer wisselvallig weer aan. De temperatuur loopt overdag op tot tussen de 6 graden Celsius en 0 graden Celsius, wat normaal is voor de tijd van het jaar.

Het KNMI-weerbureau schetst een soortgelijk beeld, maar zegt dat de vorst in het weekend waarschijnlijk erg licht zal zijn.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vaccinatiepaspoort geen prioriteit in Nederland

De corona-zelftestkits mogelijk volgende maand in winkels