Flower
Koning Willem-Alexander waarschuwt voor ‘zware tijden’

Koning Willem-Alexander waarschuwt voor ‘zware tijden’

"Nederland heeft laten zien verantwoordelijk, saamhorig en flexibel te zijn tijdens de coronacrisis." aldus Koning Willem-Alexander tijdens de Troonrede op Prinsjesdag. De koning complimenteerde de Nederlandse volk, maar ook waarschuwde hij iedereen dat er nog zware tijden aan komen.

Duitsland verlengt reiswaarschuwing voor niet EU-landen
Meer dan 1200 coronapatiënten in Turkije hersteld binnen 24 uur
Hoe ‘vuil’ zijn Griekenland’s handen van het ‘opknappen’ van het vuile werk?

“Corona raakt ons allemaal.” aldus de koning, die aan het begin van zijn Troonrede, stil stond bij de coronacrisis. Hij heeft alle zorgmedewerkers bedankt in en ook mensen die elders in de samenleving, alles hebben gedaan om de crisis het hoofd te bieden zijn genoemd door de koning, “Het weefsel van onze samenleving is sterk gebleven.”

De koning zegt dat we ons nu allemaal schrap moeten zetten voor “de gevolgen van de zware economische terugslag.” Hij heeft wel alle vertrouwen in de Nederlandse economie en noemt het, ‘veerkrachtig’.

Aangepast
Prinsjesdag is vanwege de coronacrisis aangepast. Zo was de Gouden Koets één van de afwezigen van deze dag en ook moesten we het doen zonder een balkonscène. De Troonrede, die normaal in de Ridderzaal wordt gehouden, werd dit jaar in de Grote Kerk gehouden, een eindje verderop, waar meer ruimte om onderling afstand te houden.

©NieuwsOn
Foto : YouTube Screenshot Troonrede 2020

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0