in

Koning Willem-Alexander heeft een Kerstboodschap : Begrip en een Luisterende Oor

17 september 2013, Binnenhof Den Haag.

De kersttoespraak van koning Willem-Alexander dit jaar was gericht op het thema, vrijheid.

“Vrijheid is een vlam die in het hart van Nederland brandt.” aldus Koning Willem-Alexander. “Maar die vrijheid heeft een prijs. Het vereist rede, een bereidheid om elkaar ruimte en tolerantie te geven.”

“Nederland is een succesvol land, omdat het een land is waarin mensen samenwerken. Zelfs als emoties hoog op kunnen lopen, hebben Nederlanders een gevoel van saamhorigheid. Dat is onze kracht. Dit draagt niet alleen bij aan een land dat goed presteert, maar ook aan een land waar mensen gelukkig zijn.” aldus de koning die heel Nederland toesprak vanuit het paleis Huis ten Bosch waar de koninklijke familie woont.

De koning benadrukte in zijn toespraak dat jongeren zichzelf ‘de ruimte moeten geven’, “Twijfel, verdriet en onzekerheid horen bij het leven.”

“Als vrije mensen willen we het beste uit het leven halen en we beschuldigen onszelf als dat niet gebeurt. We reflecteren onszelf in anderen, we streven te hoog en we willen een perfecte versie van onszelf presenteren aan de rest van de wereld, maar niemand is perfect.” aldus de koning die iedereen eraan wilde herinneren dat geluk ligt in verbinding maken met anderen, “We moeten naar elkaar luisteren en begrip tonen.”

Koning Willem-Alexander had een duidelijke Kerstboodschap, begrip en een luisterende oor, “Een luisterend oor, een uitgestrekte hand of een schouder om op te leunen is het beste cadeau dat een persoon kan geven, en niet alleen met Kerstmis.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

2019 was de derde warmste jaar ooit voor Nederland

Turks gezin is tweede keer slachtoffer van vuurwerkbom