in

Koning Willem Alexander : “Geniet ervan. Op afstand, maar samen.”

2020 ziet een unieke Koningsdag, namelijk eentje die we vanuit huis moeten vieren. Dit jaar geen festivals en geen markten. Nee, vandaag begon met een thuis-versie van het Wilhelmus, en natuurlijk werd deze direct gevolgd door een speech van de jarige koning, ook vanuit huis, die iedereen bedankte en nogmaals nadruk legde op de bestrijding van het coronavirus.

“Hoe bijzonder dat het gelukt is om op afstand van elkaar toch een eenheid te vormen.” aldus koning Willem Alexander, die zoals iedereen Koningsdag vanuit huis viert dit jaar vanwege het coronavirus.

De koning liet weten dat hij zich ook dit jaar verheugde op de festiviteiten rondom zijn verjaardag. Hij zei dat we het er de beste van moeten maken, ‘maar wel vanuit thuis!’ zei hij, “Hoe bijzonder dat het gelukt is op afstand om elkaar toch eenheid te vormen.”

Ook heeft de koning gezegd dat hij de frustratie begrijpt omdat de coronamaatregelen na morgen nog nauwelijks worden versoepeld, “Ik kan me heel goed voorstellen dat velen van u gehoopt hadden op meer bewegingsvrijheid na morgen. Ook hier in huis was de teleurstelling voelbaar. Maar het coronavirus laat zich niet de les lezen. Hou dus vol, ook na deze Koningsdag.”

Tot slot richtte hij zich tot de volk, “Geniet ervan. Op afstand, maar samen. En, blijf gezond.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Italië begint vanaf 4 mei met het opheffen van landelijke lockdown

Drugsdealers profiteren van medische noodsituatie