in

Komt er een versoepeling in de Corona-maatregelen?

RTL Nieuws meldt dat het kabinet is begonnen met plannen om de coronamaatregelen in Nederland te versoepelen na 28 april.

De omroep baseert hun claim op gelekte notulen van een vergadering van hoge ambtenaren. Scholen en kinderdagverblijven hebben de hoogste prioriteit om te worden heropend en vervolgens zouden ook restaurants, bioscopen en sportscholen geleidelijk kunnen worden geopend, aldus het rapport.

“De maatregelen zijn echter afhankelijk van het feit of er voldoende vooruitgang wordt geboekt bij het terugdringen van de verspreiding van het coronavirus en het advies van de experts van de regering.” aldus de omroep.

Premier Rutte had al eerder gezegd dat ze voor 21 april bekend zullen maken of de maatregelen nog voort zullen duren na 28 april of in het geval van scholen, tot na de meivakantie.

De notulen tonen ook aan dat er vooruitgang wordt geboekt met de plannen van de regering om een app te gebruiken om bronnen van coronavirus te volgen en te traceren, “Er wordt wetgeving opgesteld om het delen van informatie makkelijker te maken en ook de Nederlandse privacywaakhond is geraadpleegd.” aldus RTL Nieuws.

Het kabinet heeft bedrijven en experts ook gevraagd om na te denken over de ontwikkeling van een app en heeft 14 april vastgesteld als de deadline voor suggesties. Rutte zei tijdens één van zijn persconferenties vorige week dat apps een sleutelrol zullen spelen bij het versoepelen van regels voor sociale afstand.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona : Laagste aantal doden in twee weken

Zendmasten in Nederland worden verbrand, maar waarom?