in

Komende dagen nog last van storm Dennis

Gisteren was het zover, storm Dennis raasde over Nederland en het was niet zonder schade. En, we zijn de komende dagen nog niet van hem af. Het zal de komende dagen nog flink waaien volgens de KNMI. Ook vandaag hebben we op veel plekken in Nederland last van harde wind en regen, vandaar ook dat de KNMI een code geel heeft afgegeven.

Weerplaza meldt dat we het begin van de middag last kunnen hebben van zware windstotetn tot 85 kilometer per uur. Ook kunnen we onweer en hagel verwachten. Het is soms stormachtig aan zee met graden tussen de negen en tien.

Buien zullen vanavond nog doorgaan maar het lijkt erop dat het vannacht wat rustiger wordt. Het kwik daalt tot een graad of vier. Morgen is het wisseld weer, met kans op buien in de loop van de dag. Ook zal het wat frisser worden morgen, met acht graden.

“Vanaf vandaag begint de krachtige straalstroom, de motor achter de oceaandepressies, aan kracht te verliezen en te slingeren.” aldus Wilfred Janssen van Weerplaza. Er wordt in de komende week verwacht dat het zo rond de negen graden zal blijven, maar komend weekeinde zou het zomaar kunnen dat we weer te maken zullen hebben met een nieuwe storm, genaamd Ellen. Het is nog niet bekend of ‘Ellen’ net zoveel problemen zal veroorzaken als haar voorgangers.

“Richting het weekend wint de straalstroom mogelijk weer aan kracht en is dan, opnieuw, gericht op het westen van Europa. Het is dus zeker niet uitgesloten dat komend weekend opnieuw zeer wisselvallig, ronduit zacht én onstuimig verloopt.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Groeiende racisme tegenover Aziaten vanwege Coronavirus

Geen rondleidingen meer in de Wallen in Amsterdam