in

Koeler weer op komst na warme plaknacht

Slecht geslapen door de hitte van afgelopen nacht? Goed nieuws: zo’n hete nacht staat voorlopig niet meer op de planning. “De huizen kunnen wat meer gekoeld worden”, vertelt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.

Het was vannacht een plaknacht, maar nét geen officiële tropennacht zoals was voorspeld. “In de Bilt was het 19,8 graden, waardoor we de vereiste 20 graden officieel net niet gehaald hebben”, vertelt Dorrestein.

Hete nacht
Op andere plekken, die niet meetellen voor de recordmetingen, was het overigens wel dik boven de vereiste 20 graden. Zo was het in Eindhoven het warmst, met 22,8 graden.

Komende nacht wordt het niet zo warm als afgelopen nacht, vervolgt Dorrestein. “Er komt een koufrontje langs, wat ervoor zorgt dat het vooral in het westen en noorden van het land een stuk kouder is met temperaturen van 14 à 15 graden.” In Limburg is het in de nacht naar woensdag nog wel een graad of 19.

Doorbijten
Vandaag is het nog wel even doorbijten met die warme temperaturen. In Nederland kan het 37 tot 38 graden worden. “Vooral in het oosten van het land wordt het vandaag warm.” Vergeleken met Duitsland hebben wij nog geluk. “Daar wordt het zelfs warmer dan 40 graden.”

Morgen zijn er grote verschillen in temperatuur, vertelt Dorrestein. “In Zuid Limburg kan het dan 31 graden worden, terwijl het in het noordwesten en op de Wadden maar zo’n 17 tot 18 graden wordt.”

Iets koeler
Donderdag is eveneens nog wat kouder dan vandaag. Dan duikt het kwik ook in Limburg onder de 30 graden.

Vrijdag wordt het zonnig en blijft de temperatuur ook nog onder de 30 graden. Zaterdag wordt het overal 30 graden, behalve aan de kust. Zondag wordt het met maxima van 27 graden weer een paar graden kouder.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

KPN betreurt storing ‘vitale dienst’ en verhoogt bewaking 112

Bewakers krijgen 4 jaar cel voor kluisjesroof Rabobank Oudenbosch