in

KNRM staakt zoekactie naar vermist 14-jarige Duitse meisje

De reddingsdienst KNRM heeft de zoektocht naar het meisje in de vroege uurtjes van maandag afgebroken, ruim zes uur nadat ze op zee was meegesleurd. Ze was met haar gezin op vakantie op het eiland.

Haar vader sloeg om 10.30 alarm toen zij en haar zus in moeilijkheden kwamen nadat ze het water in waren gegaan om naar de zonsondergang te kijken. “Waarschijnlijk is ze door de sterke stroming meegesleurd en in het donker uit het zicht verdwenen.” aldus een KNRM-woordvoerder.

Vijf boten en een helikopter zochten de zee af naar het vermiste meisje, terwijl de politie de duinen achter het strand afzocht.

Zondag waren er al waarschuwingen gegeven over sterke stromingen onder water en hebben strandwachten meerdere kinderen uit het water moeten redden, volgens de KNRM. “Er zijn drie badmeester stations en die waren de hele dag druk.”

De politie gaat vandaag nog wel langs de kustlijn zoeken in de hoop het meisje te vinden. De KNRM heeft de zoektocht rond 3.30 afgeblazen omdat ze geloven dat het meisje niet zo lang in het water had kunnen overleven, “Verder zoeken op zee zal geen effect opleveren. Daarom is in gezamenlijkheid besloten het zoeken op zee te staken. In feite zoeken we nu naar een stoffelijk overschot.” aldus een KNRM-woordvoerder van Ameland gisteravond.

©NieuwsOn
Foto : Wikimedia Commons

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen vakantie in Marokko deze zomer

Twee tieners opgepakt voor neersteken 14-jarige jongen