in

Klokkenluider : “Trump liegt. Amerika heeft geen vaccinatie of een plan.”

De Verenigde Staten heeft geen plan om een coronavirusvaccin te produceren of te distribueren te midden van de ergste uitbraak van het coronavirus ter wereld, zo vertelt een verdreven klokkenluider op donderdag aan wetgevers.

“Als elke Amerikaan geen toegang heeft tot het vaccin wanneer, en als het wordt ontwikkeld, zou de situatie catastrofaal zijn.” aldus Dr. Rick Bright, die uit zijn hogere functie bij het ministerie van Volksgezondheid en Human Services werd gezet omdat hij alarm had geslagen over het tekort aan de N95 mondmaskers, aan een subcommissie van het Ministerie, “Niemand heeft nog een beslissing genomen over wie er eerst zullen worden gevaccineerd, hoe we gaan uitkiezen wie er eerst toegang krijgt tot een vaccinatie en hoe deze beperkte voorraden op passende wijze kunnen worden uitgebreid.”

Hij heeft zijn twijfels over de, volgens hem, rooskleurige tijdlijn van de Trump regering voor de ontwikkeling van het vaccin, “Er is veel optimisme. Er is veel hoop. Maar dat is geen vaccin. Er moet nog heel veel gebeuren.” aldus Bright, die ook zegt dat het “zeer onwaarschijnlijk” is dat de Verenigde Staten kunnen beginnen met het vaccineren in de komende maanden.

De noodlottige waarschuwing komt als gevolg van het aandringen van de Amerikaanse president Donald Trump om zo snel mogelijk de staten te heropenen in het midden van de ergste economische neergang in de Verenigde Staten sinds de Grote Depressie die in 1929 heeft plaatsgevonden.

Het ministerie van Arbeid zei donderdag dat bijna 3 miljoen Amerikanen vorige week werkloosheidsuitkeringen hebben aangevraagd vanwege gevolgen van het coronavirus.

Trump vertelde het Fox Business-televisienetwerk dat hij verwacht tegen het einde van het jaar een vaccin beschikbaar te hebben, en hij bleef Bright een “een ontevreden werknemer” noemen op Twitter. Ook benadrukte hij op zijn Twitter pagina dat Bright “niet langer voor onze regering zou moeten werken!”

Volgens gegevens van de Johns Hopkins University zijn meer dan 85 duizend mensen gestorven aan het coronavirus in de Verenigde Staten, met meer dan 1,4 miljoen besmettingen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Luchtvaartmaatschappijen moeten gedupeerde klanten toch terugbetalen

Inreisverbod verlegt tot 15 juni