in

KLM vraagt vrouw van stoel te veranderen nadat Orthodox Joods man niet langs haar wil zitten

De vrouw, die met haar man, SP Kamerlid Ronald van Raak, reisde, kreeg tijdens de vlucht naar New York een stoel toegewezen naast een orthodox joodse man die zei dat zijn geloof hem verbood naast een vrouw te zitten. De man was op reis met andere orthodoxe joden die ook weigerden naast haar te zitten.

“De mannen wilden niet plaatsnemen, wat voor vertraging zorgde en de sfeer werd grimmig.” zo schreef Van Raak in een column op de SP-website. Het echtpaar werd vervolgens gevraagd om ergens anders te zitten, wat ze ook hebben gedaan.

College voor mensenrechten is van mening dat KLM het gedrag van de man had moeten uitroepen in plaats van het echtpaar te verzoeken hun stoelen te veranderen, ondanks de druk op het personeel om de vlucht op tijd te laten vertrekken. “Dit vormt discriminatie op grond van geslacht.” aldus het College.

“Het is een zaak van algemeen belang dat vrouwen erop moeten vertrouwen dat ze niet worden gediscrimineerd op een KLM-vlucht.” zei Van Raak tegen persbureau ANP. Hij zei ook dat hij hoopte dat ‘procedures zouden worden aangepast’. KLM hield vol dat de bemanning ‘proportioneel’ handelde door te proberen een oplossing te bedenken die minimale overlast zou veroorzaken.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Haal de paraplu maar weer tevoorschijn

Spanjaarden voelen zich in tweede coronagolf