in ,

KLM vraagt geld voor koffer op meer verre bestemmingen

Met KLM goedkoop de halve wereld vliegen over wordt duurder. De vliegmaatschappij gaat geld vragen voor het inchecken van koffers. Wie het goedkoopste soort ticket boekt voor de economy class, mag geen gratis ruimbagage meer meenemen.

Wie dat toch wil, moet een luxer soort ticket kopen à 80 euro extra, meldt website Insideflyer. Het bedrijf zelf reageerde niet direct op vragen van RTL Z.

KLM en partner Air France hanteren al enige tijd drie tarieven voor de economy class: light, standard en flex. De grootste verschillen: standard is 80 euro duurder dan light, en flex is 230 euro duurder dan het goedkoopste tarief.

Annuleren? 200 euro
De voordelen van die extra euro’s bovenop de ticketprijs: bij standard mag je wel een koffer meenemen, bij flex mag je je stoel kiezen en je ticket omboeken. Wie nog eens 200 euro bijbetaalt, mag de vlucht vervolgens ook ‘kosteloos’ annuleren.

Reizigers naar Europese en Noord-Amerikaanse bestemmingen moesten als eerste al extra betalen voor ruimbagage. Ook voor reizigers naar Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied gelden de drie verschillende tarieven al. Dat wordt vanaf morgen mei uitgebreid naar vluchten naar Azië, Afrika en het Midden-Oosten.

Uitzonderingen
Er zijn nog wel wat landen uitgezonderd, waarvan China en Vietnam de meest in het oog springende zijn. Voor de business class verandert er niets, en wie meedoet aan de spaarprogramma’s Flying Blue (beginnerslevel Explorer uitgezonderd) en Skyteam Elite mag ook gratis de koffers inchecken.

Wie zijn of haar ticket voor 14 mei boekte, hoeft niet alsnog bij te betalen.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Onderzoek naar etnisch profileren door Belastingdienst

Dode en tientallen gewonden bij ongeval met Flixbus in Duitsland