in ,

KLM schrapt nog eens 800 tot 1.000 banen

Luchtvaartmaatschappij KLM zegt ‘gedwongen te zijn haar organisatie verder te verkleinen’ door nog eens 800 tot 1000 banen te schrappen vanwege de aanhoudende coronacrisis.

“We hebben al een ongelooflijke reeks maatregelen genomen om het hoofd te bieden aan de crisis die is ontstaan door de coronapandemie. Dit resulteerde helaas onder meer in het verlies van 5000 banen en collega’s bij KLM in 2020”, aldus KLM in een verklaring.

De eerste reorganisatie was gebaseerd op het uitgangspunt dat het vliegverkeer zich in 2021 zou beginnen te herstellen. “De huidige realiteit is dat het herstel van het langeafstandsverkeer langer zal oplopen dan verwacht, vooral door bestaande en nieuwe internationale maatregelen en reisbeperkingen”, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Het banenverlies wordt over alle operaties verdeeld en omvat 100 banen in de cockpit en 500 cabinebanen.

De nieuwe ronde van banenverlies houdt geen rekening met de laatste maatregelen die de Nederlandse regering heeft aangekondigd, waaronder een vier weken durend verbod op vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika, en verdere beperkingen op reizen van buiten de EU.

“Zelfs als onze bemanningsleden zijn vrijgesteld van de nieuwe regelgeving, zal een verder verlies van banen helaas onvermijdelijk zijn”, aldus CEO Pieter Elbers. “De impact van de nieuwste maatregelen zal te zijner tijd duidelijk worden.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Alida Oppers : Basisschool-examens moeten doorgaan

De overheid geeft tips over huisbezoek en etentje met één gast