in

KLM piloten zijn boos : Luchtverkeersleiding mogen tot 10 keer hun salaris houden

Nou zijn KLM-piloten en vakbonden boos, omdat er geen eisen zijn gesteld aan de salarissen van het personeel van andere, door de overheid gesteunde bedrijven. Zo behouden de luchtverkeersleiders ondanks overheidssteun van ruim 130 miljoen euro hun salarissen die tot wel tien keer modaal gaan, schrijft RTL Nieuws. 

“Met dat KLM-personeel vanaf een modaal salaris moet inleveren, hebben we ingestemd”, zegt voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie., tegen RTL Nieuws, “Maar het is niet zuiver dat dat de overheid zulke eisen niet stelt bij andere bedrijven die ze helpt. Het is zelfs onrechtvaardig. Waarom moet alleen KLM-personeel inleveren?”

Het gaat hier om de LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland) die het vliegverkeer coördineert op en rond, onder meer Schiphol en het vliegvelden van Rotterdam, Groningen en Maastricht.

Met de komst van de coronapandemie, kreeg ook de LVNV overheidssteun van 120 miljoen euro, in april van dit jaar. De steun lijkt veel op die van KLM, behalve dat de overheid bij KLM heeft geëist dat er wordt gekort op de salarissen, ontbreekt deze eis bij de LVNV, terwijl het personeel van LVNV veel hoger verdienen dan zelfs de bestbetaalde piloten van KLM.

Vorig jaar kreeg de bestbetaalde manager van LVNV 355 duizend euro uitbetaald, dat is ruim tien keer het bruto modale salaris van 35.000 euro.  

Een anonieme KLM-piloot vertelt RTL Nieuws, “Het is ordinaire pilot-bashing wat er deze week is gebeurd.”

“Het heeft ons verbaasd”, zegt een FNV woordvoerder. “Wij wijzen niet graag naar andere in deze discussie maar het is wel heel opvallend dat alléén bij KLM de overheid harde salarisreducties eist.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Griekse premier kondigt landelijke lockdown aan

Lufthansa meldt een verlies van 2,3 miljard in het derde kwartaal